Sprængning gør byggeprojektet nemmere

Det er ikke alle, der er klar over det. Men det er muligt at spare tid på opgaverne i byggeprojektet, hvis du bruger metoden sprængning til at bryde beton, jernarmering og lignende væk.

Traditionelt set bruger mandskab meget tid på at f.eks. fjerne de store betonblokke med jernarmering under sig, når de skal fjerne en bygning og gøre området klar til en ny eller en større omgang renovering. Tiden gør med at komme igennem den høje grad af modstand, hvilket kan gøres smartere. Man kan nemlig sprænge sig vej igennem, hvormed man efterfælgende kan rydde området og komme hurtigere videre med projektet.

Hvordan foregår det?

Når man bruger sprængning som metode, skal man først kontakte en sprængningsvirksomhed. Det er nemlig ikke et stykke arbejde, der kan udføres af almindelige håndværkere, da det kræver stor viden og erfaring.

Et firma med speciale i sprængning kommer ud til opgaven og besigtiger området og elementerne. Hernæst vil de lægge en plan for mest effektiv detonation og naturligvis udregne behovet for sprængstof.

Man sprænger dog ikke bare løs uden at have taget hensyn til sikkerhed. Derfor bliver der også udregnet en sikkerhedsafstand, så man kan være sikker på, at der ikke er mennesker inden for en risikabel afstand, når der sprænges. Det er nemlig tænkeligt, at bygninger kan falde langt, ligesom der kan være fare for, at fragmenter kommer flyvende.

Er der tale om en sprængning på en mindre skala, gør man også det, at man dækker elementet til med blytæpper. Det er både med til at forsegle eksplosionen og netop modvirke at fragmenter flyver ude. Ydermere har det den fordel, at det gør det lettere at rydde op og køre det detonerede materiale bort efterfølgende.

Står du med et byggeprojekt, hvor du skal have ryddet genstridige elementer ad vejen, kan du med andre ord overveje, om sprængning er vejen frem. Du kan naturligvis altid søge rådgivning hos en ekspert, der hjælper dig med at vurdere dine muligheder.