Skal du have en firmabil eller privatbil?

Hvis du går rundt og overvejer, hvorvidt du skal have en firmabil eller privatbil, men du er en smule i tvivl om det, er du heldigvis kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive præsenteret for en række forhold, som du skal være opmærksom på i forbindelse med dette.

Hvad er vigtigt at overveje?

Når du skal vurdere, hvorvidt det er en firmabil eller privatbil, der passer bedst til dine behov, skal du først og fremmest prøve at finde ud af, hvornår du kører mest. Er det i privat sammenhæng, eller er det i arbejdsøjemed?

Hvis du kører flest kilometer i private ærinder, er det som udgangspunkt den bedste løsning at vælge firmabilen, fordi firmaet højst sandsynligt betaler for de faste udgifter, der medfølger.

Det betyder omvendt, at hvis du kører flest kilometer, når du er på arbejde, er det umiddelbart bedre, hvis du har en privatbil. Det hænger sammen med, at du ikke har samme mulighed for kørselsgodtgørelse, hvis du kører i en bil, der er ejet af firmaet.

Hvad er bilens driftsomkostninger?

Det er ikke kun dine kørevaner, som du skal have in mente, når du skal finde ud af, hvilken type bil der passer bedst til dig. Du skal også have bilens driftsomkostninger in mente. Man kan sige, at jo billigere bilen er at have, jo bedre kan det betale sig, at du har den som privatbil. Hvis bilen derimod er dyrere at have kørende, taler det mere for, at bilen er en firmabil.

Hvis du er i tvivl om dette, findes der heldigvis flere steder på internettet, hvor du kan foretage præcise beregninger, der kan hjælpe dig på vej mod den rigtige beslutning. Det er en gode måde at finde ud af, hvorvidt det ene eller andet passer bedst til dig og dine behov.