Se det store udvalg af Alsace vin

Alsace er kendt for sin fremragende hvidvin, som udgør 90 % af regionens samlede vinproduktion. Der er flere tusinde producenter i Alsace, hvoraf mange er familieejede vingårde. Klimaet i Alsace er køligere end i andre vinregioner, f.eks. i Italien, men regionen er beskyttet mod regn af Vogeserne. De mest almindelige druesorter, der anvendes i hvidvin fra Alsace, er Gewurztraminer, Riesling, Pinto Gris, Pinot Blanc og Sylvaner. Supervin.dk har et bredt udvalg af Alsace-vine at vælge imellem, baseret på de forskellige druesorter og stilarter. Uanset om du er på udkig efter en tør de har helt sikkert noget, der falder i din smag, uanset om det er frugtagtig eller sød vin. Alsace vin er det perfekte tilbehør til et måltid eller kan nydes alene.

Alsace vin tilbyder fransk kvalitet

Vinene fra Alsace er nogle af de mest berømte og respekterede i hele Frankrig. De otte vigtigste druesorter er Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris, Pinot Noir, Pinot Blanc, Muscat, Chasselas og Sylvaner. Chardonnay er i stigende grad udbredt, men under navnet Pinot Blanc, da Chardonnay ikke er tilladt ifølge loven. Pinot Blanc, den rigtige, modner først og er den nemmeste at lave vin af. Muscat og Gewürztraminer er mere ustabile og følsomme over for klimaet. De fleste producenter forsøger derfor at sprede risikoen og kvaliteten ved at plante lidt af hvert.

Få en lækker dessert vin fra Alsace-regionen

Alsace er særlig velegnet til fisk og forretter. De vigtigste druer, der anvendes i Alsace-regionen, er Riesling, Pinot Gris, Pinot Noir, Pinot Blanc, Gewurztraminer, Muscat, Chasselas og Sylvaner. Chardonnay anvendes i stigende grad, selv om den går under et andet navn, Pinot Blanc. Selv om der er stor lighed mellem vine fra Alsace-området og tyske hvidvine, er forskellen stadig betydelig. De franske er tørrere og mere modne. Årsagen til dette er et lidt varmere klima. Dette klima giver også vinen mere fylde og rigdom, hvilket kan ses på alkoholprocenten.