Sådan vinder du på gokart-banen

Er du vild med at køre gokart, men er dine placeringer ikke helt så gode, som du godt kunne tænke dig? Så skal du helt sikkert læse med her. Vi har i denne artikel samlet en mase tips og tricks til, hvordan du tager sejren hjem på gokart-banen hver gang – endda med hjælp fra en tidligere racerkører, Jacob Dalby.

Inden løbet

Hvis du gerne vil sikre dig sejren, er forberedelse nøgleordet. Du bør allerede inden du kommer frem nærstudere banen, så du får et godt overblik over din vej rundt på banen. Derudover bør du også gøre dig lidt overvejelser omkring, hvilken gokart, du vælger. Det er nemlig sjældent at alle karts bliver serviceret på samme tid, og du kan derfor sagtens tabe ved at vælge en dårlig kart. Det er derfor en god idé lige at snyde dig til et kig på kartene, inden alle andre. Du bør nemlig her tage et kig på dækkene, da de er altafgørende for, at karten har bid i asfalten. Jo dybere huller, jo mere gummi er der tilbage og jo bedre greb vil du også have på banen, så det handler om at finde den kart med de dybeste huller i dækkene. Sidst men ikke mindst er det også meget vigtigt at du får sat dig ordentligt til rette og indstillet sædet således, at du kan nå begge pedaler og kan give fuld gas – og så skal du også huske at dine hænder skal placeres på kvart over ni og kvart i tre helt fra de grønne lamper tændes til du passerer det ternede flag.

Under løbet

Når løbet er i gang, er det vigtigt at du forholder dig rolig, selvom det kan være svært. Hemmeligheden ligger nemlig i rolige og bløde bevægelser. Det handler om at styre med meget små ratudslag, så dækkene hele tiden har et godt greb i asfalten. Du skal også huske på at sidde stille i sædet. Det er for mange naturligt at læne med svinget, men det giver mindre vægt på de yderste hjul og det betyder, at du har mindre greb i asfalten. Derudover er det vigtigt at sikre en høj hastighed hele vejen rundt. Tommelfingerreglen siger, at svinget skal starte så bredt som muligt og herefter skal du søge ind mod det punkt, hvor karten er tættest på indersiden af svinget og så søge bredt ud i svinget igen. Det sikrer at du kan holde en høj hastighed – også i svingene. Spørg evt. personalet om tips ved de forskellige sving. Sidst men ikke mindst er det meget vigtigt, at du husker at holde fokus på din egen kørsel. Lad ikke de andre forstyrre din kørsel.

Vil du teste vores tips af? Book tid til en tur på gokartbanen hos Vandel Gokart her.