Sådan slapper du af, når du er stresset

Stress er en del af livet, men det betyder ikke, at det behøver at styre dit liv. Hvis du føler dig overvældet, er der ting, du kan gøre for at slappe af og komme tilbage på sporet. Det kan f.eks. være, at finde et godt spil på https://dansk7kabale.dk, som kan hjælpe dig med at afstresse. Her er nogle tips til, hvordan du kan slappe af, når du er stresset.

 

Få noget motion

Motion frigiver endorfiner, som har humørfremmende egenskaber. En moderat mængde motion er nøglen her, da for meget motion faktisk kan øge dit stressniveau. Så gå en rask tur, løb en let joggingtur, eller bare stræk dig lidt ud. Du vil føle dig bedre tilpas bagefter.

 

Vær sammen med venner eller kære

At tilbringe tid sammen med mennesker, du holder af, kan hjælpe med at reducere stressniveauet. Uanset om du holder kontakten via sms, sociale medier eller personligt, vil kvalitetstid med dem, du holder af, helt sikkert give dig et smil på læben og hjælpe dig med at slappe af.

 

Tag lidt tid til dig selv

Det er vigtigt at huske, at du ikke kan give andre noget af dig, før du har givet dig selv noget først. Sørg for at planlægge noget mig-tid hver dag, selv om det kun er i 15 minutter. I denne tid kan du gøre noget, der gør dig glad; læs en bog, tag et bad, lyt til musik, hvad der end bringer dig glæde. Det er ikke egoistisk at tage sig af sig selv – det er nødvendigt for din mentale sundhed og dit velbefindende.

 

Øv dig i dybe åndedrætsøvelser eller meditation

Både dyb vejrtrækning og meditation har vist sig at hjælpe med at reducere stressniveauet. Hvis du aldrig har prøvet en af disse teknikker før, er der masser af ressourcer tilgængelige online eller via apps til at hjælpe dig i gang. Hvis du investerer bare et par minutter i afslapningsteknikker, kan det have en positiv indvirkning på dit stressniveau i løbet af dagen

 

Stress behøves ikke at styre dit liv. Hvis du føler dig overvældet, kan du prøve en af disse afslapningsteknikker næste gang du har brug for at afstresse. Der er masser af måder at lindre stress og angst på, lige fra at dyrke motion til at tage et par minutter for dig selv. Find ud af, hvad der virker bedst for dig, og gør afslapning til en del af din daglige rutine.