Sådan dækker du op til den hyggelige og elegante familiemiddag

Spisebordet er ofte kendt som familiens samlingssted. Det er her, der skabes minder, familiemedlemmerne connecter med hinanden og opdaterer hinanden på livet. Det kan nærmest være en kunst at skabe den rette stemning, det rette udtryk og ikke mindst den hyggelige atmosfære, man gerne vil have, at gæsterne møder, når de træder ind i spisestuen. I denne artikel vil vi give dig inspiration til, hvordan du kan dække flot og elegant op til den næste familiemiddag.

Duge giver middagsbordet et finere look

Du kan meget nemt hæve elegancen et par takker opad. Det kræver blot at du ser nærmere på duge. Duge er dog et vidt begreb. Det kan være alt fra billige papirsduge til duge af velour, voks eller flotte duge af stof. Duge kan være flotte både som ensfarvet eller med print. Hvide duge forbindes ofte med finere middage. Når der er tale om en familiemiddag, vil det være flot med en hvid dug med et simpelt print på. Den hvide dug giver et indtryk af lethed og en finere lejlighed. Vælger du en dug med en dyb farve, kan den have en større tendens til at puste til hyggen eller romantikken. Du kan se et stort udvalg af kvalitetsduge hos Langkilde og Søn, hvor du helt sikkert kan finde en flot dug til bordet.

Hvide duge med print i en enkelt, men meget dyb farve, kan også noget helt særligt. I dette tilfælde vil det være oplagt at vælge bordpynt og servietter i samme farve eller nuance, som den der pryder dugen. Find nogle farverige servietter og fold dem, så de ligner en million. Du kan finde masser af guides til dette på nettet, både for den øvede og begynderen. Servietter er ligeledes med til at bestemme, hvor fint selskabet skal være. Stofservietter sender et indtryk af, at der er tale om en meget fin middag, hvorimod papirservietter er meget hverdagsagtige eller bruges til low-key familie middage.

Duge fra Langkilde & Søn i nordisk stil

Den nordiske stil og mode indenfor boligindretning er generelt meget simpel. Vær derfor opmærksom på, at din dug og bordpynt passer til omgivelserne, hvis du ønsker en gennemgående rød tråd til familiemiddagen. Tilføj gerne et par blomster i en vase, som giver lidt liv til borddækningen. Et fint dækket bord er ikke fuldendt uden en smuk blomst. Lysestager eller fyrfadslys med levende flammer giver desuden atmosfæren et helt særligt touch af ægte dansk hygge.