Rødvine til maden

Det kan være svært at få rødvin til mad rigtigt, ligesom det kan være svært at forstå rødvin i det hele taget. Men du vil få det, hvis du forsøger at se rødvinen som en integreret del af hele menuen; rødvin er ikke kun til for sig selv. Rødvinene er baseret på forskellige druesorter, hvilket igen påvirker vinens smag og udseende meget. De rødvine, som vi ofte ser i butikkerne i dag, er baseret på røde druer, og rødvin er typisk rød varm. Find en god rødvin lige her!

Find den matchende rødvin

Det skal bemærkes, at rødvin og mad skal passe godt sammen, men det er ikke et must; rødvin kan også gå fint sammen med koldt kød. Store rødvine kan nydes alene uden mad, mens mindre gode rødvine måske skal ledsages af noget som ordentlig ost eller en anden fyldig ret. Det skal også bemærkes, at ikke alle retter behøver rødvin til mad som ledsager – dit valg af rødvin afhænger af den ret, du serverer; en god rioja til fisk, kylling eller kød er naturligvis en glimrende idé. Det samme gælder for lette retter som f.eks. salater; her vil du vælge en velvalgt rødvin fremhæver alle slags retter – også når det gælder sandwiches! Da mange mennesker kun bruger rødvin i forbindelse med traditionelle festlige måltider, mangler de ofte viden om, hvordan de skal håndtere disse vine, når det kommer til dagligdagen, men så opstår dette spørgsmål: Hvilken rødvin skal jeg vælge?

Få den optimale smagsoplevelse med en god rødvin

De rødvine, der er på markedet i dag, varierer fra billig rødvin til dyr rødvin. F.eks. er en god rødvin ofte ikke billig, mens nogle udenlandske rødvine også kan være ret billige. Hvis du har planer om at drikke rødvin til mad hele året rundt, er det en god idé at vælge et par flasker mere, der er af højere kvalitet, så du ikke behøver at købe nye flasker for ofte. Generelt bør rødvin serveres ved stuetemperatur for at opnå den bedste smag og det bedste udseende! Servér rødvin efter at have ladet den stå i 15-20 minutter, så alle aromaer kan komme ud. Servér rødvin i et flot glas – det øger både rødvinens udseende og din oplevelse af at få mest muligt ud af vinen.