Pas på din hunds sikkerhed under spadsereture

En spadseretur med din hund er ikke kun en god måde at motionere på, men det er også en værdifuld tid for at opbygge båndet mellem dig og din pelsede ven. For at sikre, at din hund får den bedst mulige oplevelse og forbliver sikker under gåturen, er der nogle grundlæggende retningslinjer, du kan følge.

Vær opmærksom på omgivelserne og vejrforholdene

Når du er ude at gå med din hund, skal du være opmærksom på omgivelserne og vejrforholdene. Hvis du gerne vil have lokale nyheder i forhold til omgivelser og vejrforhold, kan du også læse mere her. Hold øje med potentielle farer som trafik, skarpe genstande eller andre dyr, der kan forstyrre din hund. Det er vigtigt at forblive opmærksom og i stand til at reagere hurtigt på situationer.

Vær også opmærksom på vejret. I varmt vejr skal du sørge for, at din hund ikke overopheder. Giv masser af vand, undgå ture i den varmeste del af dagen og undgå varme asfaltbelagte overflader, der kan brænde poterne. Omvendt, i koldt vejr, skal du beskytte din hund mod kulden med en varm jakke eller trøje, især hvis det er en race med kort pels.

Brug et sikkert halsbånd eller sele og snor

Før du går ud, skal du sørge for, at din hund har det rigtige udstyr på. Brug altid et sikkert og komfortabelt halsbånd eller sele, der passer korrekt til din hund. Det skal ikke være for stramt eller for løst. Hvis din hund trækker meget i snoren, kan det være en god idé at investere i en sele, der fordeler trækkraften mere jævnt og undgår skade på hundens hals. Snoren skal også helst være af passende længde og materiale. En standard snor på omkring 1,8 til 2,4 meter er ideel til de fleste ture. Sørg for, at snoren er i god stand uden for meget slid eller skader. Hold altid fast i snoren for at have fuld kontrol over din hund, især når I passerer trafik eller andre hunde.