Optimer dit forbrug med bionedbrydelige hundeposer

Den grønne omstilling er rigtig kommet på dagsordenen for mange danskere og vi har også hørt mange eksempler henover sommeren på, hvorfor det er blevet så vigtigt at passe bedre på vores jord. Det har indflydelse på alt lige fra vores fødevareforbrug til måden vi gør vores affaldshåndtering på.

For mange er det næsten blevet en sport at lede efter områder, hvor man kan optimere, så ens Co2 forbrug er lavest, og hvordan man kan indrette sit liv mest bæredygtigt. Men der er et område, som mange har overset, og det er nedbrydelige hundeposer.

Hvad er bionedbrydelige hundeposer?

Bionedbrydelige hundeposer er poser, der er specielt udviklede til hundeejere og deres pjuskede venner. Hvad  der er fordelen ved dem ligger selvfølgelig allerede i ordet; nemlig at de er bionedbrydelige. De kan, i modsætning til normale plastposer, nedbrydes i naturen og er derfor et vigtigt lille skridt på vejen mod en mere bæredygtig planet.

Da poserne bliver produceret af et bæredygtigt, bionedbrydeligt materiale, er de med til at mindske plastforbruget, som er et meget akut problem, hvis vi kigger på plastforureningen i vores oceaner. Det er afgørende, at vi mindsker vores plastforbrug for at beskytte vores liv i havene og bevare vores økosystemer.

Hvordan virker hundeposerne?

De bionedbrydelige hundeposer er lavet af materialer som majsstivelse, kartoffelstivelse eller bionedbrydelige polymerer. Det gør, at poserne hurtigere kan blive nedbrudt i naturen end normale plastposer. Når poserne nedbrydes, så udsættes de for mikroorganismer, som sammen med varme og fugtighed, påbegynder nedbrydningsprocessen. Det er dog vigtigt at huske på, at komposterbare hundeposer kun nedbrydes under de rette forhold, såsom i et kompostanlæg, og det er derfor stadig vigtigt at smide ud de steder, som er egnet til dem. Så man kan desværre ikke bare lade posen i naturen og håbe, at den forsvinder om nogle måneder.

De bionedbrydelige hundeposer er dog stadig et bedre alternativ til de normale plastposer, som bekendt er produceret af oliemateriale. De nye hundeposerne udleder derfor også mindre Co2 i produktionsprocessen og er et vigtigt lille skridt hen imod en bæredygtig tilværelse.

Så hvis man er et ægte konkurrencemenneske, som godt kan lide at optimere sin tilværelse, og hele tiden er på udkig efter, hvordan den kan gøres bedre er bionedbrydelige hundeposer et lille, men vigtigt skridt hen imod en et bæredygtigt forbrug, der kan gøre noget godt for vores planet.