Køb kombucha bobler og skift din mousserende vin ud

Kombucha er de seneste år blevet en mere og mere populær drik. Mange vælger den på grund af smagen, men også i kraft af dens lave alkoholprocent. Er man glad for mousserende vin og champagne, men af den ene eller anden årsag ikke drikker alkohol, er en flaske mousserende kombucha et glimrende alternativ.

Hvad består kombucha bobler af?

Kombucha stammer oprindeligt fra Kina, og er blevet drukket i tusinder af år. Kombucha er fermenteret te, der består af sukker, gode bakterier og gær. Efter gæringsprocessen, får man en let boblende te, der minder lidt om en mousserende vin. Der findes forskellige smagsvarianter, hvor nogle er mere vinøse end andre, ligesom man har mulighed for at infusere dem med forskellige smagsvarianter som fx roser, der er med til at give en mere blomsteragtig smag. Kombucha boblerne indeholder under 1,2 promille, og derfor et godt alternativ, hvis man ikke vil gå på kompromis med smag, men ikke ønsker at indtage alkohol. Køb kombucha og opbevar det på køl, ligesom du ville gøre med mousserende vine.

Alternativ til alkoholiske drikke

Ofte betyder fest og større arrangementer også en masse alkohol. Men ikke alle drikker alkohol, og man kan til tider føle sig udenfor, hvis man ikke står og skåler med et glas vin i hånden. Ofte bliver der kun serveret almindelig sodavand eller danskvand til dem, der ikke drikker alkohol, hvilket er synd. Dette skyldes, at det kan være svært at finde et alternativ til alkoholiske drikke. Med en flaske mousserende kombucha, har man mulighed for at nyde et glas bobler, hvis man af den ene eller anden årsag ikke har lyst til at drikke alkohol, og stadig gerne vil være med i festlighederne. Kombucha boblerne er endda hældt på luksuriøse champagneflasker, så de ligner en enhver anden mousserende vin.
Køb kombucha og prøv noget nyt.

Forskellige smagsvarianter

Der findes efterhånden mange forskellige smagsvarianter inden for mousserende kombucha. Varianten Hidcote Blue er infuseret med lavendelblomst, hvilket skaber en unik og kompleks smag med noter af æble og citrus. Denne kombucha er især velegnet til forretter, der indeholder skaldyr og fisk. En anden kombucha variant er Rosa Rugosa, som er infuseret med roser, hvilket giver en blomsteragtig smag med toner af røde bær og krydderier. Denne kombucha minder på mange måder om en rosévin, og fungerer derfor rigtig godt til de lune sommeraftener, hvor man gerne vil sidde og nyde et lille glas.