Hvorfor vælge en spansk vin til næste middag?

Er du typen, der tit inviterer venner eller familie over på middag, eller kan du godt lide at tage en god vin med som værtindegave, når du besøger andre, der har inviteret? Hvis det er tilfældet, står du sikkert tit og forsøger at udvælge den helt rigtige vin, og ofte vil man ty til fransk- eller italienskproduceret – men her kommer der nogle gode grunde til at vælge en spansk vin næste gang!

Tradition og historie

Den første begrundelse på listen, over hvorfor du bør vælge en spansk vin, er den yderst gamle og rummende vinhistorie, som landet ligger inde med. Landet har nemlig produceret vin, man kan spore op til 3000 år tilbage i tiden. Dermed kommer naturligvis et væld af traditioner og historier med vinene, som blot træder yderligere i karakter med nutidens hjælp.

Klimaet

Det næste på listen er Spaniens klima, der egner sig uhyre godt til vinproduktion. Derfor findes der naturligvis også et stort udvalg af vinregioner i landet, som hver især er kendt for noget specifikt. Her er der tale om druerne og deres unikke smag og processering. Nogle af de mest ikoniske regioner, som producerer spansk vin, er blandt andet Rioja. Her fandt de første spanske vine vej til de danske forbrugere fra, og den er desuden den mest traditionelle region.

Druesorterne

Sidst, men helt sikkert ikke mindst, ses de mange forskellige typer af druesorter, der kan vælges imellem, når det kommer til spansk vin. Nogle af de mest klassiske, spanske druer er Tempranillo og Grenache, der begge er med til at skabe kraftfuld, rød vin. I lidt den anden ende af spektret, findes grønne druer som Albariño og Verdejo. Begge er yderst karakteristiske, førstnævnte med en syre, der bedst passer til måltider med skaldyr, og sidstnævnte med en krydret og aromatisk smag!