Bosphorus – Håndlavede bækkener efter tyrkisk tradition

Hvis du er vild med trommer, kan det være, at du allerede har stiftet bekendtskab med bækken-producenten Bosphorus. Et bækken er nemlig en klassiker indenfor slagtøj, og det er svært at forestille sig et trommesæt uden flere bækkener.

Den tyrkiske bækkenproducent Bosphorus er ikke den mest kendte, men deres traditionsrige fremstillingsmetoder er noget for sig. De laver nemlig som den eneste producent stadig bækkener på helt traditionel vis.

Traditionsrigt håndværk fra Tyrkiet

Bag producenten Bosphorus er tre bækkensmede, der startede med at lære det klassiske håndværk, da de var børn. Efterhånden kom de også i mesterlære hos nogle af de mest dygtige smede, hvilket affødte at de startede Bosphorus i fællesskab.

I dag laver man stadig bækkener hos Bosphorus, som de tre producenter oprindeligt lærte det. Der anvendes begrænsede maskiner i produktionen, og håndværket laves derfor også den dag i dag i hånden. Bækkener håndhamres ud på traditionel vis af dygtige håndværkere, og det sikrer en unik karakter, du ikke finder med bækkener fremstillet med mere moderne metoder.

Den særlige lyd af et tyrkisk bækken

Lyden af et klassisk Bosphorus-bækken er mere mørk og måske også lidt til den ”jazzede” side. Sådan lyder det traditionelle tyrkiske bækken, hvilket kan være lige dét, du søger. Med forskellige teknikker kan man dog også hamre bækkenet ud, så det får en mere moderne lyd, hvis det er det, du efterspørger.

Fra deres serie ”Traditional” kan du få klassiske tyrkiske bækkener, men de har også deres serie ”Masters”, der rummer bækkener med inspiration fra 50’erne til 70’erne. Du kan derfor nemt også få et bækken fra producenten, der passer til moderne popmusik, elektronisk musik eller andre musikgenrer. Og hos Slagtøj Centret har de et godt udvalg af forskellige bækkener.

Find bækkener fra Bosphorus og meget mere hos Slagtøj Centret

Hos Slagstøj Centret kan du finde et stort udvalg af bækkener fra den tyrkiske producent Bosphorus. Der er flere serier at vælge mellem, hvor du selvfølgelig både kan få både hi-hat, crash-bækkener og ride-bækkener alt efter behov.

Derudover har Slagtøjs Centret også meget andet til dig, der spiller trommer eller lignende slagtøjsinstrumenter. Hvis du derfor ikke skal bruge bækkener, men måske en ny lilletromme, nye trommestikker eller trommeskind, så kan du altid besøge Slagtøjs Centret.

Har du brug for hjælp, er der også kyndig rådgivning at hente hos Slagtøjs Centret. Med mere end 40 år i branchen, kan de nemt guide dig i de mange muligheder, der er i sortimentet.