Børneværelset: 5 typer uundværligt legetøj

Legetøj spiller en stor rolle i løbet af barndommen. Med legetøj kan børn både underholde sig selv, når kedsomheden melder sig, lære nye færdigheder, slippe fantasien løs og bruge tid sammen med deres små kammerater.

Som forælder er du sandsynligvis altid på jagt efter nyt legetøj til de mindste. Og så kan du med fordel læse med nedenfor, hvor du får inspiration til fem typer uundværligt legetøj – først og fremmest Magna-Tiles.

Magna-Tiles

Byggeklodser og magnetlegetøj er også essentielle på ethvert børneværelse. Og i dag findes begge dele i ufatteligt mange former – eksempelvis som Magna-Tiles, der forhandles hos Legebyen.dk.

Magna-Tiles har længe været populære blandt børn over hele Danmark. Med Magna-Tiles magnetlegetøj kan børnene sammensætte et væld af forskellige farver og former, og hvad end de leger alene på børneværelset eller har besøg af deres jævnaldrende, er du sikker på, at børnene er godt underholdt. Magna-Tiles fra Legebyen.dk findes med dyr, biler og i mere abstrakte former. Der er rigeligt at vælge imellem.

Udendørs legetøj

Udover at overveje Magna-Tiles er der også andet legetøj, der kan være en ide. Børn bruger typisk rigtig meget tid udenfor og kan ofte bruge timer i sandkassen, på legepladsen eller på græsplænen. Derfor omfatter langt de fleste børnehjem også masser af udendørs legetøj. Alt afhængig af dine børns præferencer kan det være en god idé, at du for eksempel køber godt ind af sandlegetøj, vandlegetøj, små scootere, cykler og bolde. Sportsgrene som for eksempel fodbold er glimrende aktiviteter for børn, der har ekstra krudt bagi, og børnene kan snildt øve sig i baghaven.

Kunstartikler

Børn er fulde af fantasi og sjove idéer. Derfor er mange børn også helt vilde med at tegne, male og lege med papmaché. Kunstartikler og legetøj, der inspirerer kunstneriske udfoldelser, giver både børn mulighed for at udtrykke dem selv kreativt, forbedre deres motoriske egenskaber og måske tillære sig nogle kompetencer, som de kan få glæde af langt ind i voksenlivet.

Puslespil

Puslespil findes i mange former. Og for børn er de med til at stimulere hjernen og hjælpe børnene med at udvikle deres koncentrationsevne. Da puslespil ofte tager lang tid at lægge, er du dertil sikker på, at børnene kan underholde sig selv hele dage ad gangen, når de først sætter sig til rette.

Brætspil

Mange børn er glade for at spille brætspil med både voksne og med andre børn. Og brætspil tillader dem at interagere socialt, udvikle deres evne for strategisk tænkning og blive dygtigere til at tage beslutninger.