Hurtig tørring af dit foder med en crimper valser

En crimper valser nedsætter tørretiden og bevarer næringen i dyrenes foder. Hvorfor stå og vente på, at foderet tørrer af sig selv, når det kan klares på rekordtid i en crimper valser?

Landbrugsdyr skal have ordentlig mad

Landbrugsdyr har sarte maver. De er ikke lige som os mennesker, som kan spise næsten hvad som helst. Landbrugsdyr skal udelukkende fodres med planter og kornprodukter, som sikrer deres sundhed og velvære. 

Derfor er det essentielt, at korn og plantekost opbevares korrekt, så dyrene ikke går hen og bliver syge. 

Vådt hø og foder

Når du for eksempel høster korn på marken på en kølig forårsmorgen, hvor duggen har lagt sig udover markerne, så får du også masser af vand blandet ind i kornet. 

Vådt korn, som ligger i en fodervogn over længere tid, ender med at mugne. Derfor er det vigtig, at det bliver tørret grundigt igennem. Tørring kan godt tage lang tid, men med en crimper valser fra Bulldog Agti speedes processen op. 

Frisk foder med en crimper valser

En crimper valser fra Bulldog Agri er en uundværlig maskine i landbrugssektoren, hvor du har behov for at høste og opbevare store mængder af foder.

Undlad at landbruget går i stå i de våde måneder, fordi foderet ikke kan blive ordentlig tørt. Fremskynd tørringsprocessen med en crimper valser, så det tørre korn kan ballepresset kort tid efter, at det er blevet høstet. 

Hvordan virker maskinen?

Crimping er en metode, som er med til at fremskynde tørretiden af kornet, hvilket forbereder det til ballepresning. 

Med en crimper valser frasorteres stænglen af kornet, hvilket fremskynder tørringsprocessen, fordi planten ikke længere er "i live", og derfor holder den ikke på fugten i stænglen.

Crimper valseren knuser bladende og omdanner kornet til en jævn og tør foderblanding. Det skyldes at de letfordøjelige næringsstoffer i kornet findes i selve bladende. Dyrene har ikke brug for at spise stænglen af kornet, som frasorteres i crimping processen. 

Tips til opbevaring 

Når korn, græs eller andre planter er blevet rimpet i maskinen, så skal det opbevares et ordentlig sted. Det kan for eksempel være i en silo eller siloposer. 

Tommelfingerreglen er, at indholdet ikke kommer i kontakt med ilt, da dette kan gøre forværre kvaliteten af foderet. Hvis det opbevares i poser, så skal det altid forsegles.

For at være sikker på, at indholdet forbliver friskt, så kan man også tilsætte syre til kornet.