5 ting du skal opleve i Viborg

Viborg er en smuk by med mange spændende oplevelser. Om du er turist eller ej, så er det en god idé at få et indtryk af stedets kultur og historie. Viborg er en by som har kultur, natur, historie, kunst og meget mere. Derfor vil du aldrig kede dig i Viborg. Her får du 5 ting du skal opleve i Viborg:

1: Energimuseet

Energimuseet er et helt særligt museum. Museet formidler energiens historie og den grønne omstilling, og det har du nu en unik mulighed for at opleve på allernærmeste hold. Energimuseet fokuserer på FN’s verdensmål nummer 7 og 12. Her finder du 7 museumsbygninger, en stor museumspark og en familievenlig café.

2: Daugbjerg Kalkgruber

Daugbjerg Kalkgruber er Skandinaviens ældste kalkmine, og her kan du opleve kalkminens hemmeligheder og historier. Minen er fredet og hjemsted for massevis af flagermus.

3: Galleri NB

Hos Galleri NB får du en kunstnerisk oplevelse af de sjældne. Galleriet består af internationale såvel som nationale kunstnere. Galleri NB er en kunstnerisk perle, der har en brændende ønske om at dele kunst med så mange så muligt.

4: Hvolris Jernalderlandsby

Hvolris Jernalderlandsby er en genskabt jernalderlandsby, der giver dig muligheden for at opleve tiden for 2000 år siden. Her kan du som besøgende få en guidet tur, hvor du vil få en masse spændende fortalt om jernalderen. Der findes også en masse spændende værksteder, som du kan besøge og hvor du kan få et indblik i, hvordan man udnyttede ressourcer. Der er også mange sjove aktiviteter for hele familien. Hvis du er heldig kan du måske få lov at klappe en ged eller to.

5: Bruunshaab Gl. Papfabrik

Bruunshaab Gl. Papfabrik er et af Danmarks få arbejdende fabriksmuseer. Papfabrikken ligger smukt placeret i dalen omkring Mølleåen nær Viborg, og her har lyden af mennesker og maskiner kunnet høres siden industriens barndom. Et besøg i det forunderlige fabriksmiljø er uden tvivl udbytterigt for både børn og voksne.