Tips til fugtkontrol i campingvogne

Fugt er et virkelig stort problem, hvad angår campingvogne, især i det kolde måneder. Der kan være forskellige grunde til dette, men de er ret enkle. Mens du måske bruger din campingvogn om sommeren, når det er varmt, og luften er mere fugtig, er vinteren som regel en mere stillestående tid, hvor den fugt, der lukkes inde i campingvognen, kan være et problem. Det er altid en god ide at åbne alle dørene og lukke den fugtige luft ud, for når der dannes kondensvand, da det kan have alvorlige virkninger, såsom beskadigelse af møblerne i din campingvogn eller endda starten på rustdannelse. Disse er alle store problemer at stå overfor, hvis du ejer en campingvogn – du skal passe ordentligt på den og ikke lade fugtigheden nå kritiske niveauer. Der er mange faktorer, der kan forårsage høj luftfugtighed i din campingvogn, herunder lækager, brug af brusebad, vask, osv. Høj luftfugtighed kan være forårsaget af både interne og eksterne faktorer, og hvis du ikke tager affære, kan du komme til at betale i dyre domme for at få din campingvogn repareret, eller du kan endda komme til at købe en helt ny. Så hvis du gerne vil spare penge, er her nogle få tips til, hvordan du bedre styrer fugtniveauet i din campingvogn.

Eksterne faktorer

Fugt forårsaget af eksterne faktorer er langt nemmere at arbejde med. Det kræver så godt som ingen indsats eller penge. Det er en god start at lufte vognen ud efter hver ferietur. På den måde vil mindre fugtig luft blive indelukket i campingvognen.  Dette er specielt effektivt, hvis din campingvogn er godt isoleret. Visse campingvogne i den dyre ende har selvfølgelig indbygget air kondition, som kan hjælpe dig med luftfugtigheden ved at varme vognen og ikke give vanddampe tid til at kondensere. Især i koldere vejr lige efter de varme måneder er dette afgørende, fordi der på dette tidspunkt er højere risiko for dette. Husk dog, at der ikke findes en bestemt løsning, der er den bedste, den mest fantastiske, eller kan klare det hele. Sommetider bliver du nødt til at benytte dig af flere metoder for at få de ønskede resultater.

Køb af en affugter er en anden god måde, som kan spare dig mange penge på reparationer. Affugtere er ret effektive, men de er ikke altid nødvendige. Forebyggelse er selvfølgelig altid den bedste strategi, men hvis det ikke er muligt, bliver affugteren en mulighed. Der findes særlige affugtere til campingvogne. Hvis du anskaffer sådan en, bør du kunne løse alle dine fugtproblemer.

Indendørs problemer

Lækager inden i campingvognen, brusebade, opvask eller tøjvask kan øge fugtniveauet i din beboelsesvogn. Forsøg at være effektiv. Lad for eksempel ikke vandet løbe, mens du kommer sæbe på hænderne eller vasker tallerkenerne – det lyder meget banalt, men det gør en stor forskel. Og hvis du desuden kan vaske tøj et andet sted, så gør det. Endelig er det meget vigtigt at sørge for, at der ikke er lækager i campingvognen. Dette er både afgørende for fugtkontrol, men også for campingvognen i det hele taget.

Hvis du følger alle de ovenstående tips præsenteret af Fugteksperten.dk, skulle du kunne bevare et normalt fugtniveau i din campingvogn. Hvis der stadig er et fugtproblem, skal du benytte dig af affugteren.