5 tips til at overleve legepladsen med dine børn efter skole

Det er september. Solen skinner. Og mine børn ønsker igen at blive efter skole og lege på legepladsen i uendeligt mange timer.

Okay, det er måske lidt en overdrivelse, men med det dejlige efterårsvejr, så ender jeg ofte på skolens legeplads. For det meste er det rigtig fint, men jeg har lært et par tips gennem årene, som vil gøre den lange tid på legepladsen mere sjovere.

  • Planlæg aftensmaden på forhånd. Hvorvidt du smider et sundt måltid i oven før I tager af sted eller at du ved præcis hvad du vil lave når du kommer hjem, så er forberedelse nøgleordet når du kommer hjem med dine sultne (og derfor også klagende) små børn.
  • Tag en snack med meget protein med. Hvis du ikke allerede gør det, så er disse dage der hvor det er en god idé at medbringe noget ordentlig for dem at spise, lige efter de kommer ud fra skolen.
  • Glem ikke solcreme. De kommer til at lege i den varme aftensol. Og selvom du tror at I bare bliver i et lille stykke tid, så bliver det normalt til lidt mere når man ser hvor sjovt de har det. Giv dem noget solcreme på når de spiser deres snack, og så kan du endda være så heldig at undgå klager over hvor ulækkert solcreme er.
  • Fortæl dem på forhånd hvor længe I bliver der. Jeg har lært på den hårde måde at de ikke altid vil hjem. Faktisk, så har mine børn den idé, at hvis vi ikke er den sidste familie på legepladsen, så har vi ikke været der længe nok. Det hjælper også med en advarsel 5 minutter før I tager hjem.
  • Tag nogle ekstra ting med til at have det ekstra sjovt. Hvis dine børn elsker fodbold, så tag en bold med. Hvis de elsker at sjippe, så tag et reb med. Jo flere børn du har, jo større er chancen for at en af dem ikke vil blive lige så længe som de andre. Hvis du kan tage et sjippetov eller en fodbold frem, så kan du måske vinde dig selv (og dine andre børn) lidt ekstra tid på Uniqa legepladsen.
  • Husk, at lige meget hvor lang tid du er der, så er det sikkert ikke lang tid nok for mindst et af dine børn. Og det vil sikkert være for lang tid for en anden. Men den time (eller mere) efter skole, er den nemmeste måde at holde dine børn aktive og få dem til at bruge deres motoriske færdigheder, helt uden at de opdager det. Og for at være helt ærlig, så er det den bedste måde at undgå den såkaldte ulvetime som man ofte løber ind i, hvis man tager hjem direkte efter skole.

Jeg bliver ofte overrasket over hvor få familier der bliver efter skole. Selvom jeg nogen gange misunder alt det som de andre forældre måske opnår når de tager direkte hjem efter skole, så er sandheden at det som mig og mine børn opnår sammen, gør mig så lykkelig at jeg vælger at blive og lege.